Foto’s

 

Viering 40 jaar BCL

Foto-archief per jaar

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015 (40 jaar BCL)
2014
2013
2011

BCL bestond 40 jaar in 2015

Op 4 juli 2015 vierden wij ons veertig jarig jubileum. Op een bloedhete dag dwaalden een paar groepjes met gps-apparaat en cryptische passages door het Noordlaarderbos. De hitte ten spijt zagen wij dat velen de dresscode hadden opgevolgd: lange broekspijpen van onderen bijeen gehouden met hoog opgehesen sokken. Het waarschuwende vingertje van de spelleiding tegen tekenbeten had gewerkt. Als half-gebraden gevogelte kwamen de warmgestookte groepjes bij Tanja’s pauze-bank. De vochtinname daaro was te gering en te laat. De hersenen werkten niet eens meer op halve kracht. Het geluk zat in de oppervlakte van het bosareaal. Het Natuurvriendenhuis (eindpunt) kon daardoor ook gevonden worden zonder de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Het zout moest toen uit de volgelopen poriën worden weggespoeld. En een inhaalactie was nodig om de interne vochtbalans te herstellen. De happerij was om te smullen, de bittere, zoete en zure sapjes waren om van te blijven proeven en de muziek bracht de herstelde ledematen weer in beweging. Prettig aan deze mix van feest en seizoenafsluiting was de aanwezigheid van oud-leden. Anekdotes en verhalen uit de tijd van toen zorgden voor een aangename beleving van de historie van de club. Een bijzondere rol was daarin weggelegd voor het album dat Sabina Kef in 1994 had ontvangen bij haar afscheid als trainer. Daarmee had zij een unieke collectie knipsels, foto’s en andere curiosa meegebracht om de BCL-ers te tonen hoe de club er destijds voorstond. Herkenning, verwondering en een brede grijns bij het zien van de meer dan twintig jaar oude plaatjes. Het feest ging door tot na middernacht. Onze oudste speler en tevens het langst bij de club ingeschreven lid konden we toen nog even toezingen op zijn verjaardag. Niet lang daarna hebben we het feest afgerond om het stiltegebied rondom het Natuurvriendenhuis de kans te geven zich te herstellen. Zondagmorgen waren het weer tjiftjaf, zwartkop en merel die hun herhalende getik, melodieuze riedel of schetterend hoge klanken strooiden in de verder serene ochtend. Rust hersteld.

Ter gelegenheid van het veertig jarig jubileum is hier een historische schets van onze vereniging. Een beschrijving met de ups en downs van de club, wetenswaardigheden en een paar cijfers over het ledenverloop. Het verhaal is uitgebracht in de vorm van een themanummer van onze nieuwsbrief.

Themanummer 1 Veertig jaar BCL