2020

Het Coronajaar. Wat een jaar. Half maart ligt ineens alles stil. We leren een nieuw begrip: lockdown. Contacten bevriezen. Pluimpjes blijven in de koker. Na een paar maanden lijkt de badmintonloze periode heel lang te gaan duren. Tot in juni een kentering optreedt. De virusoverdracht lijkt vooral in afgesloten ruimtes plaats te vinden en nauwelijks in de buitenlucht.

BBQ

We sluiten het seizoen in de buitenlucht af. Geen eindtoernooi, wel een barbecue. Een beetje afstand. Geen knuffels. Een frisse ontvangst. De kinderen van Johan en Paula zorgen voor een sprankelend welkom. Een brede lach bij de poort en een feestelijk glas bubbels om mee te beginnen. De verzorging van de inwendige mens krijgt hier in de loop van de avond Bourgondische proporties. Het openluchtfestijn maakt toch een klein beetje goed wat we zo lang gemist hebben.

Zomerbadminton

Buitensport wordt weer mogelijk aan het begin van de zomer. Virusbesmettingen lopen sterk terug. Binnensport straks ook? Ja! We mogen in de zomer proefdraaien. Wel met afstandsmaatregelen en een hygiƫneprotocol. Zowel in Sporthal Kardinge als in de Tiggelhal in Ten Boer mogen we weer spelen. Goed geventileerde ruimtes. Thuis naar de wc, sportkleding alvast aantrekken en handen wassen. Flesje water mee, bij aankomst wisselen van schoeisel, spelen zonder high-fives, goed rekening houden met onderlinge afstand, tussendoor handen ontsmetten en na afloop direct naar huis, weer handen wassen en lekker douchen. Een nieuwe vorm van badminton. Er heen, spelen, weer terug en geen derde helft.