2022

Korte lockdown

Net zoals vorig jaar zitten we vanaf 1 januari opnieuw in een lockdown. Gelukkig een heel stuk korter dan in 2021. Op 15 januari zijn de velden weer vrij. Op zondagmiddag de 16e kunnen we al in de sporthal terecht. Ter compensatie boeken we de sporthal nog een paar keer op zondagmiddag.

Jaarvergadering

Even zag het er naar uit dat we onze jaarvergadering op 25 februari opnieuw via het Zoom-scherm moesten houden. Maar net op tijd besloot het kabinet versoepelingen door te voeren. We konden gewoon vergaderen. In de kantine. Zonder de anderhalve meter, zonder mondkapje en zonder QR-code. En met een biertje, met borrelhapjes, in de vanouds gemoedelijke sfeer, met een rapport over een positief afgesloten seizoen en het zicht op voldoende spelers en middelen om straks een nieuw seizoen te kunnen beginnen.

Seizoeneinde

We hebben het seizoen gelukkig gewoon uit kunnen spelen. Op vrijdag 15 juli de laatste speeldag in Lewenborg. En een weekje eerder, op zaterdag 9 juli hadden we onze seizoenafsluiting. We gingen op zaterdagmiddag naar Tolbert. Daar hebben we ons in groepen verdeeld en vrijwillig op laten sluiten in een cachot. De bedoeling was om daar met behulp van de nodige slimheid uit te ontsnappen. Helaas, slechts één groep kreeg dat voor elkaar. De rest moest ‘bevrijd’ worden.

Aan het eind van de dag was er minder geslepenheid nodig. Alhoewel…., de bbq-master had voorafgaand aan de tuinparty in Norders Smikkel- en Smulhof wel degelijk zijn mes gewed om alle hapjes op maat te snijden. Het werd een gezellige avond. 

Zomerbadminton Kardinge

Kersttoernooi

Eindelijk weer een Kersttoernooi. Drie jaar geleden, was ons laatste Kersttoernooi. Tot dat moment een bijna jaarlijkse traditie. Daarna uit met de pret. De afgelopen jaren bepaalde vooral Corona onze agenda. Sportief gezien had dit virus een verlammende uitwerking. Zowel in 2020, in 2021 als in 2022 kregen we te maken met lockdowns; een woord dat daarvoor nauwelijks gebezigd werd. Maar nu kon het weer. Onze eigen kerstviering.

De titel ‘Kerstman van het jaar’ was destijds weggelegd voor Johan. Drie jaar kon hij op die wolk blijven zitten. Tot nu. Hij is onttroond. Er was wel een serieuze strijd voor nodig. Zowel Ronald als Edwin B. staken hem naar de kroon. Vooral Edwin deed een heel serieuze poging. Met een gelijk aantal winstpunten moest het puntensaldo eraan te pas komen. En het eind van het liedje was toch weer de kroonbestijging door Ronald.

De Kerstvrouw van drie jaar terug speelt niet meer bij onze club. Zij is teruggekeerd naar haar geboorteland. We hadden graag een nieuwe Kerstvrouw gekroond maar een oude bekende gooide roet in het eten: het griepvirus. Op de toernooi-dag kwamen allerlei afmeldingen binnen waardoor het toernooischema averij opliep. Zelfs tijdens het toernooi moesten wijzigingen worden doorgevoerd. Met als gevolg dat de strijd bij de vrouwen het niet rechtvaardigde om een Kerstvrouw te kronen. Maar we konden wel een ‘Tweede Kerstman van het jaar’ kronen. Henk stak in zijn poule met kop en schouders boven iedereen uit. De beide hoogst geëindigde dames kregen wel een troostprijs. Het volgend jaar zullen we het schema zodanig aanpassen dat er ondanks afmeldingen weer een heuse Kerstvrouw uitrolt. De einduitslag kun je hier vinden.