Badminton bij BCL

Sportlocaties

We spelen op meerdere sportlocaties binnen de gemeente Groningen. Onze hoofdlocatie is Sporthal Lewenborg (9 speelvelden). Hier zijn wij op vrijdagavond – met uitzondering van de zomervakantie – altijd te vinden. We spelen ook in de Tiggelhal in Ten Boer (3 velden van februari tot de zomervakantie) en in Sporthal Kardinge (9 velden in de zomervakantie). De thuiswedstrijden van de badmintoncompetitie spelen we in Sporthal Europapark.

Sportuitrusting

Je zult zelf voor een racket moeten zorgen en je verdere sportuitrusting. Zoals sportkleding en zaalsportschoenen (geen zolen die strepen achterlaten, en geen schoenen die je buiten draagt). Als je advies over je uitrusting wilt hebben kun je terecht bij onze trainer op de vrijdagavond. Heb je nog geen eigen racket dan kun je in jouw proefperiode tijdelijk van ons een racket gebruiken. De shuttle waarmee wij spelen (Yonex Mavis 300) wordt door de club verstrekt. Bijna elke vereniging in het noorden gebruikt deze nylon shuttle.

Omgang met speelniveaus

Vrijdag is onze clubavond. Spelers van alle speelniveaus zijn hier welkom. Beginners, gevorderden en competitiespelers spelen dan tegelijkertijd. Elke laatste vrijdag van de maand stimuleren we het samenspel tussen de speelniveaus met een uurtje tossen. Dan speel je drie keer met steeds andere spelers een partijtje badminton. Alle niveaus worden bij de toss door elkaar gehusseld. Zo komen nieuwe spelers er snel tussen bij onze club. 

Toch houden de meeste spelers meer van gelijkwaardige partijen. Dat levert meer spanning, meer uitdaging op. Beginners hebben weinig zin om afgedroogd te worden door goede spelers. En ervaren spelers spelen veel liever tegen elkaar. Daarom bieden wij gelegenheid voor het spelen op gelijkwaardig niveau. We kennen bij onze club drie niveaus:
– beginnende spelers,
– gevorderde spelers,
– spelers op competitieniveau.

Beginnende spelers

Beginnende spelers moeten nog veel leren. Zij beginnen met badminton op onze vrijdagse clubavond. Daar volgen zij een uurtje training. Daarna kunnen ze nog anderhalf uur vrijspelen. Sommigen mengen zich na verloop van tijd langzamerhand met de overige spelers. De wekelijkse training vervalt op een toss-avond.

Gevorderde spelers

De hoofdmoot van ons spelersbestand bestaat uit gevorderde spelers. Vooral deze groep is op de vrijdagavond in Sporthal Lewenborg te vinden. We hebben deze spelers de gelegenheid geboden om enkel als groep gevorderden met elkaar te spelen op de maandagavond. Maar na een paar jaar was de animo dermate geslonken dat we hiermee moesten stoppen. Zo gauw de belangstelling hiervoor weer toeneemt bestaat de kans dat we dit opnieuw aanbieden.

Spelers op competitieniveau

Deze groep spelers kan met elkaar spelen in Lewenborg en in Ten Boer. In Lewenborg op donderdagavond van september t/m januari. In Ten Boer op dinsdagavond van februari tot de zomervakantie.

Competitiespelen

In maart krijgt elk lid de vraag voorgelegd: “Wil jij in het nieuwe seizoen competitiespeler worden?” Want iedereen kan competitie spelen. Voor beginnende spelers is het deelnemen aan de Bondscompetitie nog te vroeg. Maar gevorderde spelers kunnen in de onderste divisies van deze competitie al aardig meekomen. Op basis van het aantal opgaven en ieders speelsterkte worden één of meerdere teams aangemeld bij de badmintonbond. Competitieteams spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagmiddag in Sportcentrum Europapark. Competitiewedstrijden worden over 14 weekenden verdeeld in de periode september – februari.

Badminton traktaties

We organiseren ook bijzondere badmintonactiviteiten. Bijvoorbeeld een badmintonavond met leden van een andere club. Of een toernooiavond voor alle spelers. En we starten elk seizoen met een badmintonweekend op Ameland. Voor de extra kosten die we hiervoor maken vragen we de deelnemers een bijdrage. We houden de kosten hiervoor zo laag mogelijk zodat het deelnametarief ook laag kan blijven.

Ik zit bij een andere club en wil graag extra spelen

Als je wekelijks veel badminton wil spelen kun je lid zijn bij meerdere verenigingen. Spelers die al lid zijn bij een andere badmintonclub – aangesloten bij de nationale badmintonbond – krijgen bij ons korting op hun lidmaatschap. Zo is een keuze voor een tweede lidmaatschap bij BCL een aantrekkelijke optie.

Open badmintonavonden

BCL organiseert niet alleen badmintonavonden voor de eigen spelers. Wij organiseren ook Open Badmintonavonden. Dit doen we in de Tiggelhal en in Sporthal Kardinge.

BCL organiseert in Ten Boer open badminton voor spelers op competitieniveau. Hier spelen we in de Tiggelhal. Om mee te spelen hoef je geen lid te zijn van onze club. Spelers op competitieniveau van andere clubs zijn ook welkom in Ten Boer. In Ten Boer starten we in februari. Tot de zomervakantie kun je hier op dinsdagavond spelen. 

In de zomervakantie organiseren wij zomeravondbadminton. Ieder die badminton spelen leuk vindt is welkom. Maar ook sporters die eens willen kennismaken met badminton. In de zomer spelen wij in Sporthal Kardinge. Daar zijn wij op vrijdagavond. Dit is een gezellige en vaak drukbezochte avond.