2019

 

Curling Quiz Kardinge

Op 9 februari wonnen vier BCL-kanjers (Tanja, Henk, Annie en Alex) de Curling Quiz in Kardinge. Acht teams streden om een lucratieve prijs: gratis accommodatie-gebruik bij de Gemeente Groningen (waarde 500 euro). De quiz werd georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Sportcentrum Kardinge.

Nominatie erelidmaatschap na afloop ALV

Op 1 maart was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) in de kantine van Sporthal Lewenborg. Na afloop van de rondvraag vroeg de voorzitter ieders aandacht voor een toegevoegd en niet geagendeerd agendapunt. Hij verzocht Bennie zijn pen als secretaris neer te leggen. Verbaasde blikken. Wat bleek; een paar leden hadden Ben voorgedragen als erelid van de vereniging. Het was aan de voorzitter om melding te maken van deze nominatie. De reden hiervoor werd uitgebreid uit de doeken gedaan door Anja die alle verdiensten op een rijtje zette. De ALV werd zo afgerond met de uitreiking van een bloemetje en een oorkonde.

28/29 juni Seizoeneinde

Op de laatste vrijdag van juni speelden we ons Einde-seizoen-toernooi.

Tanja en Annie eindigden op de eerste en tweede plaats. Voor de derde plaats waren vier kandidaten. Met zeer licht verschil ging Marina met deze eer strijken. Bij de mannen haalden drie spelers het maximale puntenaantal. Het scoresaldo moest hier de rangorde bepalen. Ronald (who else?) werd eerste. Verrassend was de eindklassering van Henkjan. Nog maar net terug van een lange revalidatieperiode en toch de tweede plaats. De tijdelijke afwezigheid van Samuel had zijn spelniveau niet aangetast. De derde plaats was voor hem. Aan de staart van de ranglijst bleef Aletta steken op de nul. Dat leverde ook een trofee op. De troostprijs.

Een dag later hielden we onze jaarlijkse BBQ. 

Amelandweekend 2019

Weer terug bij de Boekanier. In het duinpannetje tussen Nes en strand.

Kersttoernooi 2019

Ons einde-2019-toernooi was weer spannend. Allen keken uitgeput maar voldaan terug op hun deelname aan onze kersthappening. Edwin maakt om half elf de prijswinnaars bekend. Verrassend hoe de nieuwe speler Sally direct al met overmacht de eerste plek opeiste bij de vrouwen. Dat Johan eerste zou worden bij de mannen was iets minder ongebruikelijk. Maar het was nipt. Net één puntje meer dan een hele serie andere mannen. Tanja had ditmaal de prijsinkopen verzorgd. Ze had er echt werk van gemaakt. Naast de geijkte fles shampoo, handdoek en andere drogisterij-snuisterijen bleek ze een passende trofee te hebben ontworpen als blijvend aandenken voor tijdens de kerstdagen. Zo kreeg de prijsuitreiking een stijlvol tintje met haar kunstig gefabriceerde kerstballen voor de winnaars.

Velen waren voor de huldiging nagebleven. Niet in het minst daarbij geholpen door Hilda’s vele schalen met hapklare brokken en bakjes met hartige knabbeldingetjes. We werden door haar weer eens in de watten gelegd. De nazit, die doorgaans tot in de kleine uurtjes doorloopt, liep om half één al aardig op z’n end. De krachten waren op. Bij het opruimen kwam Hilda nog een schaal met hapjes tegen. Was abusievelijk achtergebleven in de keuken. Dat betekende voor het uitgedunde groepje aan de stamtafel nog een extra bierrondje en even doorbunkeren om alle restantjes weg te werken.