2023

Seizoeneinde

Seizoen 2022-2023 was een seizoen zoals zovele. Allerlei nieuwe gezichten, goede sfeer, voldoende speelgelegenheid en het extra halve uurtje lijkt een vaste waarde te worden op de vrijdagavond. De laatste speeldag was vrijdag 21 juli in Lewenborg. Daags daarna ging een klein gezelschap suppen in de diepenring. Het weer zat een beetje tegen. Nattig. Maar ook zonder de druilerige omstandigheden zouden de watersporters een nat pak hebben opgelopen. Na een kleine honderd meter lag Johan er al in. En bij terugkeer had iedere supper geproefd van het warme water van de stadsgracht.

De avondsessie werd drukker bezocht. Ruim dertig BCL’ers kwamen op de BBQ af. De organisatie was dit jaar in handen van Anja en Johan. Kun je dit duo wel toevertrouwen. Opnieuw waren we te gast aan de Rijksweg. De dochters van Johan en Paula hadden zich al verheugd op de cocktails verzorging. De gevarieerde smaken die zij presenteerden gaven ons even een inkijkje in de gastronomische kundigheid binnen het gezin. Maar daarbuiten hadden ook badmintonspelers hun medewerking toegezegd. Met als resultaat een zeer rijk gevulde dis. De keukentafel puilde uit van de salades, quiches, brood, smeersels en hapklare brokken groente en fruit. De grilmeester toonde zich al vroeg in zijn element. Hij stond te glimmen achter het braadrooster. De focus gericht op het behoud van de malse structuur van al die gemarineerde hompjes vlees en vis.  Konrad was zo koen geweest om ondanks de ruime hoeveelheid vleesschalen bij te dragen met zijn specialiteit; voor ieder een sjasliek. Wat waren die stokjes uitgebalanceerd en smaakvol. Binnenkort verdwijnt hij weer even naar Polen. Hopelijk komt hij terug met nieuwe inspiratie en verrast ons bij een volgende gelegenheid op Zapiekanka of Zrazy.

De weergoden hadden ook voor de avonduren wat miezerigheid op ons afgestuurd. Het mocht de pret niet drukken. Edwins bijdrage – een forse overkapping in de tuin – kwam deze avond goed van pas. De hele avond liep hij rond als Johans hofmeester. Niemand kon na afloop zeggen dat ‘ie nog honger had. Edwin serveerde bij voortduring vers geroosterde lekkernijen van de grillplaat. De ene schaal na de andere kwam langs. Tegen een uur of één nam hij met Johan en Paula nog een laatste afzakkertje om daarna als laatste te vertrekken. Het was mooi geweest. En wij hebben wederom met volle teugen genoten van deze seizoenafsluiting. Laat de zomervakantie maar komen.

Zomer

De voorgaande jaren speelden we in de zomervakantie in Sportcentrum Kardinge. Maar voor 2023 stond daar onderhoudswerk gepland. De gemeentelijke sportorganisatie Sport050 was op zoek gegaan naar vervangende ruimte voor de zomerse gebruikers van de sporthal in Kardinge. Hun zoektocht bracht hen bij Sporthal Lewenborg. Voor ons uiteraard een uitstekende vervanging. Maar…, door het bericht van de sluiting in Kardinge waren wij direct achter vervangende ruimte aangegaan. En die vonden we al snel in Ten Boer. Een prettige hal waar we al jarenlang met veel plezier spelen. Alleen iets minder speelvelden beschikbaar. Nadat we die hadden vastgelegd kwam het bericht van Sport050 bij ons binnen. Net te laat.

We hebben weer heerlijk staan meppen in de Tiggelhal. Het heeft wel iets om langs het Damsterdiep over de Rijksweg de stad uit te rijden naar het dorp Ten Boer. Weliswaar een paar jaar geleden ingelijfd bij Stad Groningen, maar toch een dorp. Waar een ontspannend zomers badminton partijtje prima op z’n plaats is. De hal heeft ook iets knus. De beheerder vertrouwt ons zijn sleutel toe. Entree via de zijingang. Ieder helpt mee met de netten. Even horen waarom iemand er een paar keer niet was. Een praatje over fysiek ongemak, een vakantie of familiebeslommeringen. Bankjes voor een pauzemomentje. Geen grote drukte. En vooral lekker spelen. Relaxed. Na afloop een rondje langs de nooddeuren. Alles dicht? Tot volgende week. En de laatste keer: “Bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar. Ik kom graag terug.”