Competitieteam BCL-1

De eerste wedstrijd in de nieuwe thuishal – de Tiggelhal in Ten Boer – liep gesmeerd voor ons competitieteam. En…, nog wel met veren shuttles. Alsof het al jarenlang ‘met veer’ speelt. Niets is minder waar. Zes jaar geleden speelde een team van ons met veren shuttles. Daar is nog één competitiespeler van over. Jos, aanvoerder van het huidige team. Winnen is zijn hobby, verliezen zijn gruwel. Een aanstekelijke strijdbaarheid want het team meldde zich na één wedstrijd halverwege september al direct aan kop.

Maar door een ongelukkige competitie-indeling ging deze positie snel verloren. Een wedstrijdloze periode volgde voor hen terwijl andere teams wel speelden en dus punten sprokkelden. Eind oktober begon de inhaalrace. Na vier wedstrijden staat Team BCL-1 stevig bovenaan. Alles gewonnen tot nu toe en met klinkende cijfers.

Jos staat in de paradeerstand. Het kampioenschap lijkt al binnen. Want ‘met twee vingers in de neus’ zal ‘het jonge grut van de baan worden geveegd’. We zijn benieuwd. Teamwijzigingen en tactische wissels bij de tegenstander of blessures bij BCL; het kan zo gebeuren en het wedstrijdverloop beslissend veranderen. Maar dat het BCL-team prima draait en op koers ligt voor een goed eindresultaat staat buiten kijf.

Wil je de competitieresultaten volgen? Zie verder op Badminton Nederland. Je bent uiteraard ook welkom bij onze wedstrijden. Via de link hierboven zie je wanneer en waar de komende wedstrijd is.