BCL-speler / aanmelden / afmelden

Hoe meld ik mij aan?

Heel eenvoudig. Je komt gewoon een keer bij ons langs in Sporthal Lewenborg. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je mag gelijk meespelen. Als je een beginnende speler bent kun je meedoen met de beginnerstraining. Die begint om 8 uur. Dus op tijd aanwezig zijn! Zo krijg je een eerste indruk. Lijkt het je wat? Dan vul je een aanmeldformulier in. Op dit formulier kruis je aan waar jouw voorkeur naar uitgaat: aspirant-lid, lid, gastspeler.

Wil je eerst wat meer informatie? Neem contact op met ons secretariaat.
Tel/WhatsApp: 0619967466 of secretariaat@bclewenborg.nl

Lidmaatschap

Lid word je voor de duur van één seizoen (sept.-juli). Het lidmaatschap kan op elk moment ingaan. De contributie wordt berekend vanaf de datum waarop je lid wordt. Of je nou aan het begin van het seizoen of veel later lid wordt; het lidmaatschap eindigt altijd aan het eind van een seizoen. Daarna wordt het lidmaatschap automatisch verlengd met een nieuw seizoen. Om die automatische verlenging te voorkomen moet je het lidmaatschap tijdig opzeggen.

Wat houdt mijn lidmaatschap in?

Het lidmaatschap geeft elk lid het recht mee te spelen op vrijdagavond. Het lidmaatschap geeft je ook het recht om de beginnerstraining te volgen op de vrijdagavond. Onze trainer is Jan Dijkema. Hij is gecertificeerd (diploma Sportleider 2 badminton) en aangesloten bij de Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO).

Alle spelers krijgen een maandelijkse nieuwsbrief. Daarin kun je van alles vinden wat wetenswaardig is voor het spelen bij onze club. Uitnodigingen voor een ALV of aankondigingen van bijzondere activiteiten worden apart toegezonden.

Wij zijn als vereniging aangesloten bij de Nederlandse badmintonbond. Als lid van BCL word je automatisch lid van deze bond.

Uitgebreid lidmaatschap

Het lidmaatschap is uit te breiden met extra speelmogelijkheden voor spelers op competitieniveau. Je kunt kiezen uit een extra speelavond op donderdag. Of kiezen voor competitiedeelname in het weekend. Uiteraard kun je ook voor beide opties kiezen. Voor deze extra speelmogelijkheid betaal je een toeslag op de contributie. 

Hoe zit het met de verzekering?

Alle sportverenigingen in de stad Groningen vallen onder een overkoepelende WA-verzekering die de gemeente Groningen voor verenigingen heeft afgesloten. Maar dit dekt alleen schades waar bestuursleden en vrijwilligers van onze club op worden aangesproken. Badminton speel je voor eigen risico. Als je geblesseerd raakt heb je pech. Sla jij jouw racket kapot; ook pech. We hebben geen ongevallenverzekering afgesloten en we gaan ervan uit dat je over een eigen WA en zorgverzekering beschikt.

Hoe meld ik mij af?

Voor leden geldt een opzegtermijn. Het lidmaatschap is één seizoen geldig en wordt daarna automatisch verlengd met één seizoen. Om die verlenging te stoppen is het nodig om op te zeggen vóór 1 juli. Dat opzeggen moet schriftelijk of per email en liefst met de reden van opzegging. 

Voor een aspirant-lid en een gastspeler geldt geen opzegtermijn. Zij spelen bij ons met een tijdelijk speelrecht. Je hoort van de club wanneer het speelrecht verlopen is. En krijgt natuurlijk de vraag of je verder wilt spelen.

Aspirant-lid

De meeste nieuwe spelers worden eerst aspirant-lid. Geen volwaardig lidmaatschap maar lid-op-proef. Dan kun je acht keer meespelen om een beetje te proeven aan onze club. Dit hoeft niet aaneengesloten te zijn. Die acht keer kun je over een heel jaar uitsmeren als dat beter uitkomt. Je hoeft in de proeftijd nog geen eigen racket te hebben. Bij ons kun je tijdelijk een racket lenen. De proeftijd is bedoeld om een beeld van de club te krijgen en van de sport die wij bedrijven. Mocht dit toch niet jouw sport of jouw club zijn? Dan stop je na die acht keer. En is het je goed bevallen? Dan ga je verder als lid of als gastspeler.

Gastspeler

Wil je niet regelmatig maar wel zo af en toe bij ons spelen? Dat kan. Je wordt dan gastspeler en maakt gebruik van een virtuele strippenkaart. Als gastspeler kun je twaalf keer meespelen. De kaart blijft twee jaar geldig. Een gewoon lidmaatschap is naar verhouding aanmerkelijk goedkoper maar als je hooguit zo af en toe kunt spelen is dit een goed alternatief. Een gastspeler is geen lid. In de ledenvergadering heb je dan ook geen stemrecht. Je wordt er wel voor uitgenodigd als toehoorder. Voor het overige zijn gastspelers gelijk aan alle andere spelers. Zij ontvangen dezelfde uitnodigingen en informatie die leden en aspiranten krijgen toegezonden.