2015

BCL 40 jaar

Op 4 juli 2015 vierden wij ons veertig jarig jubileum. Op een bloedhete dag dwaalden een paar groepjes met gps-apparaat en cryptische passages door het Noordlaarderbos. De hitte ten spijt zagen wij dat velen de dresscode hadden opgevolgd: lange broekspijpen van onderen bijeen gehouden met hoog opgehesen sokken. Het waarschuwende vingertje van de spelleiding tegen de tekenbeet had gewerkt. Als half-gebraden gevogelte kwamen de groepjes bij Tanja’s pauzebank. De vochtinname daaro was te gering en te laat. De hersenen werkten niet eens meer op halve kracht. Het geluk zat voor de meeste groepjes in de oppervlakte van het bosareaal. Het eindpunt kon ook gevonden worden zonder de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Het was erg plezierig om bij het Natuurvriendenhuis het gutsend zoute vocht uit de volgelopen poriĆ«n weg te spoelen. En vooral een inhaalactie te kunnen ondernemen om de interne vochtbalans te herstellen. De happerij was om te smullen, de bittere, zoete en zure sapjes om van te blijven proeven en de muziek om de enigszins herstelde ledematen van in beroering te brengen. Prettig aan deze mix van jubileumfeest en seizoenafsluiting was de aanwezigheid van een paar oud-leden. Anekdotes en verhalen uit de tijd van toen zorgden voor een aangename beleving van de historie van de club. Een bijzondere rol was daarin weggelegd voor het album dat de voormalige trainer Sabina Kef in 1994 had ontvangen bij haar afscheid. Zij had de unieke collectie knipsels, foto’s en andere curiosa meegebracht om de BCL-ers te tonen hoe de club er destijds voorstond. Herkenning, verwondering en brede grijnzen bij het zien van de meer dan twintig jaar oude plaatjes.

Het feest ging door tot na middernacht zodat we onze oudste en tevens het langst bij de club ingeschreven lid konden toezingen op zijn verjaardag. Niet lang daarna hebben we het feest afgerond om het stiltegebied rondom het Natuurvriendenhuis de kans te geven zich te herstellen. Zondagmorgen waren het weer tjiftjaf, zwartkop en merel die hun droge, dreinende of schetterende hoge klanken in de serene ochtend strooiden. Rust teruggekeerd.

BCL najaar 2015