Competitieverloop BCL-team

Eindstand 7e divisie afd.1-nylon

8 februari Lewenborg-Zuidhorn 4-4

We sluiten af met een gelijkspel. Tegen de kampioen. Prima resultaat. Het zag er zelfs naar uit dat team BCL deze wedstrijd zou winnen. In de laatste mixpartij kon het team de derde set niet meer naar zich toetrekken. Eindstand 4-4. Beide teams wonnen twee enkelpartijen, een dubbelpartij en een mixpartij.

Maar ook als die laatste set gewonnen was, zou team BCL nog een paar punten tekort zijn gekomen. Met 39 punten eindigde ons team onderaan; drie punten te weinig om van die onderste positie af te komen. Vooral in de periode voor de kerst heeft BCL het laten liggen in de wedstrijden tegen de directe concurrenten. Jammer. Volgend jaar weer nieuwe kansen. Wel een divisie lager …..

26 januari AMOR-Lewenborg 3-5

Yes! De eerste winst. En nog wel in een uitwedstrijd.

Het team van BCL moest haar tweede heer thuislaten wegens ziekte. Dus werd ter elfder ure een invaller gezocht. Maar zien hoe die het eraf zou brengen. Het bleek een gouden wissel te zijn. Aldert won drie van zijn drie partijen. Een honderd procent score dus. En, daarmee de volle winst.

Hierna is er nog één wedstrijd te gaan. BCL staat nog steeds onderaan maar wel gelijk in punten met het team boven BCL. Nu heeft BCL wel de pech dat zij in hun laatste wedstrijd de koploper ontmoeten. Maar wie weet welke onvermoede krachten boven komen drijven nu er een strohalm lijkt te zijn om degradatie te ontlopen.

18 januari Lewenborg-Pekela 3-5

Helaas. We hadden zo gehoopt dat hier minimaal een gelijkspel uit te halen was. De uitwedstrijd in Pekela was dat namelijk wel gelukt. Nu moest het team van BCL toch wel enigszins teleurgesteld genoegen nemen met die vermaledijde stand. Alweer 3-5.

Het was zo goed begonnen met de winst na drie sets in de herendubbel. En daarna stapelden de driesetters zich op. Maar liefst zes stuks in deze wedstrijd. Drie gingen naar BCL en drie gingen naar Pekela. Maar de overige twee partijen waren beide enkelpartijen die door de Pekelders werden binnengesleept. Balen.

12 januari Assen-Lewenborg 4-4

Het tweede gelijkspel voor Lewenborg in deze competitie. Het was niet eenvoudig. Best heftig. Lastig ook. In Assen spelen ze met veren shuttles, en dat zijn ze bij Lewenborg niet zo gewend. Maar liefst drie van de vier punten moesten via een derde set worden binnengehaald. En die waren spannend. Het had maar zo anders af kunnen lopen. Pfff.

14 december Lewenborg-Stadskanaal 3-5

De laatste competitiewedstrijd van 2019. In de tweede week van januari gaat het team van BCL pas weer verder.

En ja hoor, weer drie tegen vijf. Net zoals in de eerste wedstrijd zat BCL dichtbij een gelijkspel. Het verschil met de andere teams in deze poule loopt op. Ook nu ging het aan het eind mis. Bij de mixpartijen. Van alle mixpartijen tot nu toe – twintig inmiddels – kon team BCL maar drie op haar naam schrijven. Een karig percentage (15%). Wat zich begint te wreken is de veelal wisselende samenstelling door het hoge aantal vaste spelers van het BCL-team.

Edoch, niet getreurd. Ze balen natuurlijk van al die verloren partijen. Zeker na afloop als de eindstand wordt opgemaakt. Maar al gauw ebt het chagrijn weg in de derde helft. Fris gedoucht, kopje thee, glaasje drinken en soms een plakje koek. Ingrediënten die het leed verzachten. Er komt immers een volgende wedstrijd. Ze blijven het proberen. Opgeven is er niet bij.

7 december BC-GO! – Lewenborg: 5-3

Toch weer een nipt verlies. De wedstrijd begon zo goed. De herendubbel overtuigend gewonnen. De damesdubbel leek in de eerste set al heel spannend te worden. Die ging maar net naar GO. BCL revancheerde zich direct in set twee. Maar in de derde set bleek Lewenborg het kruit verschoten te hebben. De partij van BCL’s eerste heer leek na verlies van de eerste set in de tweede set nog een spannende wending te krijgen. Toch triomfeerde GO’s eerste heer. Toen daarna BCL’s eerste dame aantrad en met overmacht won stond het halverwege de wedstrijd dus gelijk.

De spanning liep daarna nog verder op. Tweede heer en tweede dame speelden beiden een driesetter. Ook daarin werden de punten onderling verdeeld. Dus met een drie-drie-stand begonnen de mixpartijen. Zouden we nu het verschil kunnen maken? In de eerste mix liet het team van BC-GO sterk spel zien. Daar was BCL niet tegen opgewassen. Zou het dan nog lukken om in de laatste mix een gelijkspel binnen te slepen? BCL kwam stroef op gang in de eerste set. In de tweede set moest het gebeuren. Ze kregen beter grip op hun tegenstanders. Het ging gelijk op…. Maar helaas. BCL werd afgetroefd in de mixpartijen. Eindstand 5-3 in het voordeel van BC-GO!

1 december Lewenborg-Coevorden: 0-8

De helft van de competitie zat er op in november. Ons BCL-team had er moeite mee. Eén gelijkspel en zes verloren wedstrijden. We wisten dat het zwaar zou worden. De tegenstand is nog groter dan we stilletjes hadden gehoopt.

De tweede helft is afgelopen weekend begonnen. BCL had een onfortuinlijke start. De spelers uit Coevorden stonden weliswaar twee driesetters toe maar triomfeerden in alle acht partijen. Een zeperd van 0-8. We nestelen ons nu stevig onderaan. Aanstaand weekend hebben we misschien kans. Dan treffen we de club die één plaats boven ons staat. Om die voorbij te gaan moet het weer 0-8 worden. Let wel; in ons voordeel.

16 november Lewenborg-AMOR: 3-5

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Tegen de studenten. Ze bleken te sterk. Vooral de dames van AMOR kwamen goed uit de startblokken. Daar konden we weinig tegen inbrengen. Onze eerste dame probeerde dat in haar enkelpartij nog recht te zetten. Ze bracht haar opponente in de eerste set bijna aan het wankelen. Toen dat net niet lukte moest ze in de tweede set buigen. De tweede dame van BCL kon daarna in haar enkelpartij weinig uitrichten tegen haar tegenstandster. Die bleek veel te sterk.

De heren toonden hun vechtlust door de studenten te verslaan in de dubbelpartij. BCL’s eerste heer werd erdoor getriggerd om dit door te zetten in zijn enkelpartij tegen Tri. Tegen deze student had hij een paar weken geleden een oefenpartijtje gespeeld en dik verloren. Hij zinde op revanche. Een spannende driesetter was het gevolg. Een mooie partij maar met een eindresultaat waar we iets minder blij mee waren. Gelukkig kon onze tweede heer dit weer rechtzetten door zijn partij wel te winnen in twee sets.

Het kwam op de mixen aan om nog een gelijkspel op het scorebord te krijgen. Het begon goed met de winst in de eerste mix. Helaas voor AMOR omdat zij deze partij niet konden uitspelen. Maar daardoor waren ze wel extra gebrand om de tweede mix te winnen. De BCL’ers weerden zich dapper in de eerste set. Toch lukte het net niet. In de tweede set kregen ze geen kans meer waardoor het toch weer een 3-5 nederlaag werd.

Te vaak eindigde deze eerste competitiehelft een wedstrijd in 3-5 in het voordeel van de tegenstander. Over twee weken beginnen de returns. Dan moet het gebeuren.

10 november Pekela-Lewenborg: 4-4

Niet verloren! Het eerste punt; een gelijkspel.

De invaller die vorige week zo teleurstelde stond deze zondag toch ineens weer opgesteld. Hoe zou het nu aflopen? De wedstrijd begon niet zo best. De herendubbel werd in twee sets verloren. De conditie en concentratie van onze heren liet te wensen over. Een beetje traag schoven ze over het veld. Soms een verkeerde keuze. De damesdubbel die tegelijkertijd werd gespeeld verliep veel beter. Zij stonden er goed op los te meppen. In de tweede set een paar missers waardoor Pekela terugkwam. Maar de dames van BCL maakten het overtuigend af in de derde set.

Het was best wel spannend hoe de dames het vandaag zouden doen. De dames van beide teams hadden in hun dubbel en enkelpartijen weinig gewonnen. De winst in de damesdubbel bracht bij de dames van BCL daarom wat extra schwung. Dit was direct te merken aan het enkelspel. Ook hier wonnen onze dames. Een teleurstelling voor de Pekelders. Die hadden stiekem gehoopt om tegen het laaggeplaatste Lewenborg hun moyenne op te vijzelen.

De heren daarentegen lieten het lopen. Niet alleen in de dubbel ook in de enkel. Bij hen lukte het allemaal net niet. Alle hoop was nu gevestigd op de mixen. Zouden de dames de heren mee kunnen slepen in hun flow? Ook deze wedstrijden werden tegelijk afgewikkeld. Het werden beide driesetters. Suzan pepte Samuel op. Probeerde hem mee te slepen door scherp te blijven spelen aan het net. Toch moesten ze buigen in de laatste set. In de andere mix was Annejoke getergd. Ze porde Bennie op en sloeg en passant vele winners. Ze bleef maar herhalen dat hij de dame aan de overkant meer onder druk moest zetten. De laatste punten zaten de zenuwen hoog. Gillen, gieren, krijsen. Dit was de enige partij die nog gespeeld werd. De hele zaal keek toe. Zou Pekel toch nog winnen of moesten ze genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd gelijk.

In de return wil Lewenborg meer punten binnen harken. Vooral beide partijen tegen Jos. Hij had er vandaag voor gezorgd dat Samuel onder zijn normale niveau bleef. Dat wil onze eerste heer de volgende keer dubbel en dwars rechtzetten.

2 november Zuidhorn-Lewenborg: 8-0

Eén van de heren moest verstek laten gaan en een andere heer voelde zich niet helemaal senang. Er moest een invaller mee. Dit bleek geen probleem; heren zat. Dus deze zeer ervaren speler zou het team wel even laten zien hoe je een wedstrijd opbouwt en naar je toe trekt.

Maar onderweg naar Zuidhorn vertelde de invaller dat zijn knieën wat gevoelig waren, zijn heupen gewoon pijn deden en zijn benen zo stram als wat. Het team bleek met hem niet zo’n goede keus te hebben gemaakt. De avond tevoren had hij een feestje bezocht, zich laten verleiden de roes van rode wijn te ondergaan en tot overmaat van ramp op de dansvloer beland alwaar een stampende Merengue zijn complete onderstel in wrakhout had veranderd.

De eerste wedstrijd waarin hij uitkwam was direct om 9 uur al de herendubbel. Het liep niet. Ook de enkelpartij ging later verloren en in de afsluitende mix was het verre van briljant wat hij liet zien. De invaller verloor alles. Maar dat niet alleen. Het team werd meegesleurd door deze ontluisterende vertoning. Hoe ze hun best ook deden. Hopelijk treedt het competitieteam van BCL in de volgende wedstrijd weer op volle sterkte aan. Zonder deze invaller.

5 oktober Lewenborg-Assen: 3-5

Net voordat de laatste mix gespeeld moest worden, werd Bart plots weggeroepen. Een ongelukkig moment voor het team. Die laatste wedstrijd had misschien nog gewonnen kunnen worden. We zullen het nooit weten.

Ook in deze wedstrijd is gebleken dat de enkelpartijen de kracht zijn van het team. De tweede damesenkel ging weliswaar net verloren – Tessa moest buigen in de derde set – maar de andere drie haalden de partij binnen. Het scoringspercentage in de enkels is zelfs verder opgelopen. 50% is het nu. Bij de dubbel- en mixpartijen is de score verder gezakt. In beide gevallen 12½%. Vooral het samenspelen is dus ondermaats. En dat terwijl wij binnen onze club leren om zo’n beetje met iedereen samen te spelen. Wat is hier aan de hand? De spelers krijgen nu veel oefengelegenheid de komende tijd. De volgende wedstrijd is pas in november. In Zuidhorn. Tegen de koploper. Dat wordt dus op alle fronten een tandje bijschakelen….

29 september Stadskanaal-Lewenborg 5-3

Net geen gelijkspel. Wel mooi dat Samuel en Thom in de dubbel zo goed van start gingen. Maar het lukte de dames net niet om in hun dubbel een derde set binnen te slepen. Wie weet wat er dan gebeurd was…..

Na de goede start in de dubbel heeft Samuel zich in de enkel toch in de luren laten leggen door René wiens spel soms een beetje vreemd, ontregelend, oogt. Daar kun je je goed op verkijken en voor je het weet sta je ver achter. Ook jammer dat Annejoke in haar enkel net niet die derde set wist af te dwingen. Thom en Suzan behaalden in hun enkelpartijen mooie duidelijke overwinningen. Maar de mix waarin Suzan met Samuel speelde werd door de combi met jarenlange ervaring uit Stadskanaal toch nog in drie sets de nek omgedraaid. De laatste mix van Thom met Annejoke werd fors verloren. Een kleine inzinking op dit cruciale moment. Gedrogeerd door Stadskanaal?

21 september Lewenborg-BC-GO! 3-5

Nipt verloren. Met een beetje meer geluk tegen BC-GO was de herendubbel gewonnen. De beide herenenkels konden we immers wel winnen. Dan moet de dubbel ook kunnen. En ook bij de eerste mix had er vermoedelijk meer ingezeten. Dus wie weet gaan we in de return wel de winst pakken.

14 september Coevorden-Lewenborg 7-1

De kop is er af. Maar we hebben wel een pak slaag gekregen in Coevorden. En de langste reis zit er nu ook gelijk op. Alle overige afstanden zijn beduidend korter.

De herendubbel tegen de stevige strijders uit Coevorden was geen inmaakpartij. Die kan een volgende keer beter uitpakken. En de damesdubbel scheelde niets; op een haar na hadden Annejoke en Suzan die partij gewonnen.

De eerste heer die moet wel beter, Samuel had kennelijk al zijn kruit al verschoten in de dubbel. En misschien ook wel op de voorafgaande clubavond de dag voor deze wedstrijd. De eerste dame daar klampen we ons aan vast. Een half jaar stilstand en dan alsnog zo uit de startblokken komen. Proficiat Annejoke. De tweede heren partij moet een mooi duel zijn geweest. Twee rijpere heren tegenover elkaar. Thom heeft nu kennisgemaakt met de ausdauer en de kracht van Egbert. Hij weet nu voor de volgende keer dat hij Egbert niet in zijn spel mag laten komen. Ontregelen die boel. De tweede dame partij zag er nog mooier uit. Dames van vergelijkbaar niveau maakten er een spannende driesetter van. Tessa moest in de finale set alsnog buigen voor de grotere spelervaring van haar tegenstandster.

De eerste mix partij werd gedomineerd door de klasse van de eerste heer uit Coevorden. Je moet een hele goede dag hebben om weerwoord te hebben tegen die jongen. En de tweede mix konden Tessa en Thom bijna ombuigen naar een driesetter. Wie weet wat er dan was gebeurd….