Competitie in Coronatijd

We hebben voldoende aanmeldingen gekregen om een competitieteam te vormen. Ook het nieuwe seizoen blijft het bij één team. Dit team speelt weer in de zevende divisie. Dit zal vreemd klinken. Ons team is dit jaar immers gedegradeerd. Maar om lange reistijden te vermijden (noordelijke teams in de achtste divisie spelen zelfs in Twente) hebben we opnieuw ingetekend in dezelfde divisie. Dit is toegestaan. Het team is ingedeeld in een poule met teams uit: Groningen, Heerenveen, Assen, Stadskanaal en Pekela.

Voor het verloop van de competitie zijn we geheel afhankelijk van de besluiten die het kabinet neemt over sporten door volwassenen. We verwachten die besluiten in juni. De kans bestaat dat ook hier een anderhalve meter clausule in terechtkomt. Wat dit betekent voor het competitiespelen daar valt nu nog niets over te zeggen. De badmintonbond organiseert de competitie en stemt haar beleid af met het NOC*NSF.

Het nieuwe team bestaat uit zes vaste spelers. Daarnaast hebben twee spelers zich opgegeven om eventueel in te vallen. Een verrassing in dit team is Dennis. Hij speelt nu drie jaar bij ons en wil als jongste lid van de club aan de competitie beginnen. Een mooie uitdaging.

Dames: Suzan Elsinga, Annejoke Luiting, Ida van der Veen

Heren: Samuel Curt, Bart van Wees, Dennis de Vries

Invallers: Bart Gorissen, Thom Brouwer.