Badmintonprotocol

Corona. In 2020 verreweg het meest zenuwslopende en gevreesde verschijnsel. We kunnen niet anders dan accepteren dat het er is. Hopelijk wordt binnenkort een adequaat middel ontwikkeld om het verguisde fenomeen de kop in te drukken. Maar intussen willen we graag een beetje doorleven.

De wereld van de binnensporten heeft daarvoor protocollen bedacht. Regels om het besmettingsrisico te verkleinen. Voor de zaalsport badminton geldt bij ons het onderstaande protocol.

Badminton Protocol

 • Voor alles: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Klachten (ook milde) aan luchtwegen of koorts? Kom niet. Blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest via Coronatest (inlog met DigiD), of per telefoon 0800-1202 dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur. Dit geldt ook als een huisgenoot, of andere persoon waar je dagelijks mee in aanraking komt, positief getest is.
 • Test jij positief op het virus? Dan verricht de GGD bron- en contactonderzoek om virusverspreiding te voorkomen. Bij een quarantaine-advies kom je niet naar de club.
 • Thuis al je sportkleding aantrekken en thuis naar het toilet want sanitair en kleedkamers zijn afgesloten. Mechanische ventilatiesystemen in de sportaccommodaties voldoen volgens de gemeente Groningen aan de wettelijke vereisten voor binnensportaccommodaties. Daarnaast worden sportaccommodaties zo maximaal mogelijk geventileerd (ramen en deuren open). Een trainingsbroek en -jack zullen dan ook goed van pas komen. Neem je eigen drinken mee. Was je handen voor vertrek uit huis.
 • Bij aankomst volg je altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de wedstrijdorganisatie bij de sportaccommodatie. Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, geen high-fives, geen knuffels. Eenmaal binnen: wissel buitenschoeisel voor binnensportschoeisel, desinfecteer je handen (gel/foam is overal aanwezig) en wacht op toestemming voor het betreden van de sportvelden.
 • Help alleen mee met het opzetten en afbreken van netten als een van onze Coronastewards je daarvoor vraagt. Onze stewards zijn herkenbaar aan de gele armband met daarop een C.
 • Bij trainingen en oefenpartijtjes staan momenteel maar twee spelers op het speelveld. Zij houden 1,5 meter afstand van elkaar. Een partijtje kan daardoor alleen maar een enkelpartij worden. Voorlopig geen dubbel of mixpartijen.
 • Voorafgaand aan de oefeningen desinfecteren spelers hun handen. Shuttles worden zo min mogelijk vastgepakt; gebruik het racket om ze op te rapen. Schreeuwen, gillen en harde aanmoedigingen zijn een hoge risicofactor. Niet doen. Shuttles worden voorafgaand en na afloop van de badmintonavond door de shuttlebeheerder gedesinfecteerd.
 • Na afloop badminton: direct de zaal verlaten, schud geen handen, geen high-fives, geen knuffels, desinfecteer je handen en houd 1,5 meter afstand.
 • Bij thuiskomst: was goed je handen en stap onder de douche.

Aanvulling voor Sporthal Lewenborg

 • Voor de kantine in Lewenborg golden de Coronaregels voor de Horeca. Maar de kantine is nu tijdelijk gesloten.
 • Als de kantine weer opengaat geldt straks weer het Horeca-protocol:
 • Bij binnenkomst wordt je naam, emailadres en 06-nummer gevraagd. Dan krijg je een zitplaats. Tafeltjes staan verspreid op 1,5 meter en de stamtafel is verwijderd. Er zijn geen staanplaatsen. En…, vol is vol.