2021

Een jaar met veel Coronagezichten. Vorig jaar was het in december al weer gebeurd. De sporthal ging dicht. Besmettingen te over. Foute boel. De rackets konden ingepakt. Januari 2021 bleef alles nog dicht. Februari dito. Ook in maart konden we niet de zaal in. Om de moed er een beetje in te houden organiseerden we een Quiz-op-veilige-afstand. Keurig in het pak verschenen Willem en Edwin op het Zoom-scherm. Willem had de techniek geregeld en vuurde een spervuur aan vragen op de deelnemers af. Zeven ronden. Tussendoor korte pauzes waarin Edwin als assistent de binnengekomen antwoorden verwerkte. Zoals te verwachten ging  Tanja, gezelschapsspelfanaat van de club, er met de overwinning vandoor. Johan behaalde een prima tweede plaats. Maar één puntje minder.

In april spande het erom. Kleine versoepelingen, maar niet voor de binnensport. Mei? Ja, halverwege de maand kan het weer. Na vijf maanden wachten. Spelers moesten zich vooraf inschrijven en werden verdeeld in kleine ‘bubbels’ waarbinnen alleen enkelspel mogelijk was. Velen durfden nog niet of vonden het enkelspel minder leuk. Dat bleek ook nog behoorlijk pittig te zijn voor spelers die bijna geen enkelspel ervaring hadden.

Een maand later werden de mogelijkheden verruimd. Mix en dubbel mocht weer en de bubbels werden afgeschaft. Tijd om het leven te gaan vieren. De eerste weekenddag dat verdere versoepelingen mogelijk waren in de buitenlucht hadden we onze seizoenafsluiting. We trokken naar de geschoren grasvelden van Pitch&Putt. Op een zonstrelende zaterdagmiddag. Het was druk. Meerdere verenigingen grepen deze kans om te ontspannen.

We noemden het weliswaar de afsluiting van ons seizoen. Maar dat was het niet. Ter compensatie voor al die verloren badmintondagen gingen we in juli en augustus door. In Lewenborg, in Ten Boer en in Kardinge.

In Groningen was onze seizoensluiting in Kardinge. En onze fanatieke aanhang toog daarna naar Ameland. Daar werd de zomer afgesloten in Nes. Zoals alle voorgaande jaren oergezellig. Honderden foto’s vlogen je in de Amelander-Groeps-App om de oren. Hier een kleine impressie.

In september konden we weer gewoon in onze thuishal Lewenborg terecht. Maar Corona raasde wel door. Dus, dus, …., terug naar AF. Na 13 weken was het gebeurd. Een nieuwe lockdown deed het licht uit in de sporthal.