Uitslag Kersttoernooi 2017

Kersttoernooi 2017

Troetelbeer 2017

Ons Kersttoernooi hadden we weer op de laatste vrijdag voor Kerstmis. Het is een gezellig toernooi en meestal wel goed bezocht. Ook ditmaal. Het aantal inschrijvingen stond op donderdag op 33. Maar toen kwam het bericht dat Peter Poortinga helaas moest afhaken. Een fietsongeluk bezorgde hem een gebroken enkel en letsel aan de enkelbanden. Dus er was geen sprake meer van meespelen. Wij wensen hem een voortvarend herstel.

Op de avond zelf bleek dat twee mensen niet op kwamen dagen. Stoom uit de oren bij de organisatie. Het hele schema moest daardoor bij aanvang in noodtempo worden aangepast. Lees verder

Natuurlijk grote vertraging; de eerste wedstrijden begonnen twintig minuten te laat. Maar wel veel tijd om de spieren wat op te warmen. “Elk nadeel heb ….”.

Het toernooi was ditmaal ingedeeld in poules op sterkte. Een poule op competitieniveau. Een poule van gevorderde spelers aangevuld met een paar competitiespelers. En een beginnerspoule. Dit leverde veel gelijkwaardige wedstrijden op.

Voor de deelnemers waren zeven prijzen beschikbaar. Drie voor de vrouwen en drie voor de mannen. Voor de einduitslag is gekeken naar het totale aantal punten dat is behaald. De kerstkampioenen bij de vrouwen waren: Anja Huistra, Cindy Witteveen en Tanja te Riele. Bij de mannen gingen de eerste plaatsen naar: Harald Hartman, Hans van der Molen en Johan Norder. Voor de speler die het meeste pech had tijdens zijn wedstrijden was de poedelprijs. Die ging naar Bart van Wees. Voor de tweede keer binnen een jaar. Hiermee heeft Bart het jaar afgesloten als de BCL Knuffelbeer 2017.

Heren

 1. Johan Norder
 2. Harald Hartman
 3. Hans van der Molen
 4. Hue Nguyen
 5. HenkJan de Haan
 6. Jack Visser
 7. Alex Wolthuis
 8. Jan Dijkema
 9. Jos Seggers
 10. Paul Pardoen
 11. Willem Dijksterhuis
 12. Fajar Budi Prasetyo
 13. Maurice Sodderland
 14. Jaap Korthals Altes
 15. Jaap Bredenhoff
 16. Thom Brouwer
 17. Bart van Wees

Dames

 1. Cindy Witteveen
 2. Tanja te Riele
 3. Anja Huistra
 4. Sanne de Haan
 5. Tessa van der Molen
 6. Suzan Elsinga
 7. Annie Woudstra
 8. Jannie Wekema
 9. Marina van der Beek
 10. Nicolette Niessen
 11. Wilma Smit
 12. Ida van der Veen
 13. Yvonne van der Knaap

De organisatie van het toernooi was in handen van Marina, Edwin en Ronald (Ja, ja, het trio dat ook in 2018 Ameland weer op stelten gaat zetten. De eerste opgaven hiervoor zijn alweer binnen. Sluit je aan.).