Einde-Seizoen-Toernooi 29-06-2018

Het badmintonseizoen van BCL is afgesloten. We hadden op 29 juni ons toernooi. Met 32 spelers werd strijd geleverd om de titel clubkampioen 2018 in de wacht te slepen. We hadden een poule van spelers die nog niet op een competitieniveau presteren. Dit was een gemixte poule van dames en heren. Daarnaast hadden we twee poules met spelers die al wel op een competitieniveau presteren: een damespoule en een herenpoule. In iedere poule waren maximaal 20 punten te behalen. De speler met de meeste punten zou clubkampioen worden. De einduitslag leverde een paar verrassende ontknopingen op.

Tot aller verbazing werd Wilma in haar eerste badmintonseizoen clubkampioen bij de dames. Zij is een beginnende speler met nog weinig ervaring. En toch behaalde zij in haar poule net zoveel wedstrijdpunten als de hoogst geƫindigde dames in de competitiepoule. Daarbij haalde zij het hoogste positieve saldo. Dus werd Wilma de dameskampioen. De tweede en derde plaats bij de vrouwen ging naar Anja en Ida. Spelers op competitieniveau.

Het had weinig gescheeld of ook de best geƫindigde heer (Jaap Bredenhoff) in de poule van de beginnende spelers was clubkampioen geworden. Maar hij behaalde net iets minder punten dan Ronald die in de competitiepoule uitkwam. Ronald won in zijn poule alles en werd zoals verwacht clubkampioen bij de heren. Jaap werd tweede. Edwin werd tweede in de competitiepoule maar had een iets minder positief saldo dan Jaap waardoor hij van alle deelnemende heren de derde plaats behaalde.

De poedelprijs ging tot veler verrassing naar een competitiespeler. En nog wel naar Johan. Bij het Kersttoernooi behaalde hij nog de eerste plaats. Nu had hij kennelijk een wat mindere dag. Nul punten was zijn resultaat.

Het was een toernooi waarin fel gestreden werd. Een goede afsluiting van het seizoen.  De einduitslag kun je hier vinden.