Competitieverloop BCL-team

Actuele stand 7e divisie afd.1-nylon

Volgende wedstrijd: 2 november Zuidhorn-Lewenborg 09:00 uur

5 oktober Lewenborg-Assen: 3-5

Net voordat de laatste mix gespeeld moest worden, werd Bart plots weggeroepen. Een ongelukkig moment voor het team. Die laatste wedstrijd had misschien nog gewonnen kunnen worden. We zullen het nooit weten.

Ook in deze wedstrijd is gebleken dat de enkelpartijen de kracht zijn van het team. De tweede damesenkel ging weliswaar net verloren – Tessa moest buigen in de derde set – maar de andere drie haalden de partij binnen. Het scoringspercentage in de enkels is zelfs verder opgelopen. 50% is het nu. Bij de dubbel- en mixpartijen is de score verder gezakt. In beide gevallen 12½%. Vooral het samenspelen is dus ondermaats. En dat terwijl wij binnen onze club leren om zo’n beetje met iedereen samen te spelen. Wat is hier aan de hand? De spelers krijgen nu veel oefengelegenheid de komende tijd. De volgende wedstrijd is pas in november. In Zuidhorn. Tegen de koploper. Dat wordt dus op alle fronten een tandje bijschakelen….

29 september Stadskanaal-Lewenborg 5-3

Net geen gelijkspel. Wel mooi dat Samuel en Thom in de dubbel zo goed van start gingen. Maar het lukte de dames net niet om in hun dubbel een derde set binnen te slepen. Wie weet wat er dan gebeurd was…..

Na de goede start in de dubbel heeft Samuel zich in de enkel toch in de luren laten leggen door René wiens spel soms een beetje vreemd, ontregelend, oogt. Daar kun je je goed op verkijken en voor je het weet sta je ver achter. Ook jammer dat Annejoke in haar enkel net niet die derde set wist af te dwingen. Thom en Suzan behaalden in hun enkelpartijen mooie duidelijke overwinningen. Maar de mix waarin Suzan met Samuel speelde werd door de combi met jarenlange ervaring uit Stadskanaal toch nog in drie sets de nek omgedraaid. De laatste mix van Thom met Annejoke werd fors verloren. Een kleine inzinking op dit cruciale moment. Gedrogeerd door Stadskanaal?

21 september Lewenborg-BC-GO! 3-5

Nipt verloren. Met een beetje meer geluk tegen BC-GO was de herendubbel gewonnen. De beide herenenkels konden we immers wel winnen. Dan moet de dubbel ook kunnen. En ook bij de eerste mix had er vermoedelijk meer ingezeten. Dus wie weet gaan we in de return wel de winst pakken.

14 september Coevorden-Lewenborg 7-1

De kop is er af. Maar we hebben wel een pak slaag gekregen in Coevorden. En de langste reis zit er nu ook gelijk op. Alle overige afstanden zijn beduidend korter.

De herendubbel tegen de stevige strijders uit Coevorden was geen inmaakpartij. Die kan een volgende keer beter uitpakken. En de damesdubbel scheelde niets; op een haar na hadden Annejoke en Suzan die partij gewonnen.

De eerste heer die moet wel beter, Samuel had kennelijk al zijn kruit al verschoten in de dubbel. En misschien ook wel op de voorafgaande clubavond de dag voor deze wedstrijd. De eerste dame daar klampen we ons aan vast. Een half jaar stilstand en dan alsnog zo uit de startblokken komen. Proficiat Annejoke. De tweede heren partij moet een mooi duel zijn geweest. Twee rijpere heren tegenover elkaar. Thom heeft nu kennisgemaakt met de ausdauer en de kracht van Egbert. Hij weet nu voor de volgende keer dat hij Egbert niet in zijn spel mag laten komen. Ontregelen die boel. De tweede dame partij zag er nog mooier uit. Dames van vergelijkbaar niveau maakten er een spannende driesetter van. Tessa moest in de finale set alsnog buigen voor de grotere spelervaring van haar tegenstandster.

De eerste mix partij werd gedomineerd door de klasse van de eerste heer uit Coevorden. Je moet een hele goede dag hebben om weerwoord te hebben tegen die jongen. En de tweede mix konden Tessa en Thom bijna ombuigen naar een driesetter. Wie weet wat er dan was gebeurd….