Spelen bij BCL

Badminton Club Lewenborg

Wij zijn een badmintonclub met als thuisbasis Sporthal Lewenborg. De helft van onze leden woont in Lewenborg of aangrenzende wijken. De andere helft komt uit overige delen van de stad en de dorpen om ons heen. De vereniging bestaat vanaf 1975. In de jaren zeventig en tachtig was badminton booming. BCL had toen zo’n 100 volwassen leden, 50 jeugdleden en een wachtlijst. We waren in alle klassen van het district Noord aanwezig met competitieteams.Lees verder

In de loop van de jaren negentig is dat sterk veranderd. BCL is nu een kleinere club waar alleen volwassenen spelen. We hebben geen jeugdafdeling meer. De gemiddelde leeftijd van onze 80 spelers is 47 jaar. De jongste is 17 en de oudste is 71. Het aantal competitieteams is terug naar twee teams. Actieve ontspanning is bij ons de bindende factor.

De club is aangesloten bij de landelijke badmintonbond en beschikt in Sporthal Lewenborg over 9 speelvelden. Met uitzondering van de feestdagen en de zomervakantie kun je elke vrijdagavond bij ons terecht van 20.00 tot 22.00 uur. Hier kun je recreatief spelen maar ook training volgen van 20.00 tot 21.00 uur. Deze training is vooral gericht op het verbeteren van het spel bij de recreant. Zo proberen we voor ieder het speelplezier te vergroten. Onze vrijdagavond is de gezamenlijke avond voor alle spelers zowel recreanten als competitiespelers. Beide groepen spelen gewoon door en met elkaar op de vrijdagavond. Elke laatste vrijdag van de maand hebben we toss-avond. Dan ligt de recreantentraining stil. We delen alle aanwezigen op in willekeurige viertallen die een kwartiertje met elkaar spelen. Dat doen we drie keer op zo’n avond. We zorgen ervoor dat alle niveaus door elkaar worden gehusseld. Op deze manier kom je er snel tussen bij onze club. Na een paar maanden ken je iedereen!

Competitie

We hebben twee teams. Zij spelen in de zevende en achtste divisie. De competitie start half september en loopt door tot eind januari. Dat zijn maximaal 14 competitiewedstrijden op zaterdag of zondag.

Lees verder

De thuiswedstrijden spelen we op zondagmorgen in Sporthal De Brug (in Groningen-Zuid). Competitiespelers hebben naast de recreatieve vrijdagavond een extra oefenmogelijkheid. In de competitieperiode spelen zij op donderdagavond in Sporthal Lewenborg. Van acht tot negen hebben de spelers training en van negen tot tien spelen zij trainingspartijen tegen elkaar.

Badminton spelen in Ten Boer

BCL organiseert niet alleen badminton in Lewenborg; ook in Ten Boer. Daar spelen we in de Tiggelhal. Je moet op competitieniveau spelen om hieraan mee te doen. Lees verder

In Ten Boer starten we in februari. Dan is de badmintoncompetitie voorbij en willen competitiespelers graag doorgaan met het spelen van een pittige pot badminton. Dat kan dus in Ten Boer. Tot en met juni kun je hier op dinsdagavond spelen. In de zomermaanden juli en augustus spelen wij hier ook maar dan op vrijdagavond.

Om mee te doen in Ten Boer hoef je geen lid te zijn van onze vereniging. Ieder die op competitieniveau kan spelen is welkom. Voor het deelnemen in Ten Boer hebben we een apart tarief.

Andere activiteiten

We organiseren zo af en toe een bijzondere activiteit. Bijvoorbeeld een speelavond met leden van een andere vereniging of een onderling toernooi. Lees verder

En jaarlijks na afloop van de zomervakantie starten we het nieuwe seizoen met een badmintonweekend op Ameland. Voor de extra kosten die we hiervoor maken vragen we een kleine bijdrage aan de deelnemers. We houden deze kosten zo laag mogelijk zodat de financiƫn nauwelijks een belemmering hoeven te vormen om deel te nemen.